Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkla FK knust 8-2: Men nå starter Orkla-cupen!

oif12_5_1.jpg

Orkla FK tapte hele 2-8 hjemme  mot naboen Buvik i Idrettsparken fredag kveld. Det sto 1-5 ved pause etter at Buvik punkterte kampen med tre kjappe mål. Per Olav Jensen og Hassan Halane scoret for OFK.
Lørdag og søndag blir det derimot fest og jubel i Idrettsparken: 700-800 barn møtes for å delta i OIFs Orkla-cup. 75 lag er påmeldt  (Bilde fra i fjor).

Du kan lese mer om Orkla-cupen på OIFs hjemmeside.

Dette er 18.gang OIF fotball arrangerer turneringa. Cupen fører til at OIF fyller Idrettsparken for andre helg på rad. 700-800 barn og flere hundre foresatte og ledere betyr stor tilstrømming til Orkanger.

Forrige helg sørget OIF håndball for at et par tusen mennesker fant veien til Orklahallen i forbindelse med Prix-cupen.

OIF fyller dermed også OTI-sentret med kunder for andre helg på rad. Aktivitetene i parken og hallen er av stor betydning for lokalt næringsliv, og særlig for naboen OTI.

Dette viser hvor viktig samspillet er mellom kulturelle aktiviteter og næringsliv. Både i høringsuttalelser til kommuneplanen og i uformelle henvendelser har Orkanger Vel forsøkt å styrke båndene mellom det kommunale idrettsanlegget og OTI-sentret.

Så langt har det ikke lyktes, selv om kjøpesentret med styrtrike eiere (Storebrand) åpenbart høster økonomiske fordeler av det frivillige arbeidet i nabolaget.

I kommuneplanen er det for øvrig vedtatt å satse på kulturbasert næring. Hittil har næringsutvikling i Orkdal dreid seg om industri. Kanskje blir perspektivet litt bredere når Arne ORKLATRENER_1_1.jpgFagerholt begynner som kulturleder.

Hva så med Orkla FK og trener Rune Normannseth (bildet)?

2-8 mot effektive Buvik var ingen bombe. Fredag lettet omsider styreleder Anders Nilsen på sløret: Klubben driver uten årsmøtevalgt kasserer og sliter med regningene.

Flere detaljer kommer etter hvert når moderklubbene krever innsyn før de avgjør veien videre. Det er berammet et fellesmøte mellom de tre klubbene mandag.

Orkla FK må ha både penger og tillitsvalgte for å kunne drive etter denne sesongen. Det er usannsynlig at OIF vurderer klubben som egnet til å ta over ungdomsfotballen slik situasjonen er i dag.

Hans Kringstad


 

Publisert 10.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utafor 10.09.2010 23:05
Synes det er merkelig at Orkanger og Orkdal ikke ser tydelig at Orkla FK, samarbeidsklubben deres, ikke har livets rett etter over 10 år med fotballmessig forfall på absolutt alle arenaer i klubben. Ingen råd utenfra ønskes hensyntatt. Veien videre bestemmes kun ut i fra egen agenda. Da må det en vakker dag si stopp. Er det typisk for fotballmiljøet i moderklubbene at de hvet best selv? Det er vi som er ekspertene? Det virker i alle fall slik på en som kommer utenfra. Skal Orkla berges så må moderklubbene legge ned sine respektive fotballavdelinger og flytte dem til en hovedarena. Noe annet blir halvgode løsninger og blir nytteløst. Orkanger og Orkdal må være såpass ærlige å si - går vi for Orkla, så må vi legge vår avdeling død. Realistene ser at moderklubbene ikke vil gå til dette skrittet, derfor blir eneste alternativ - nedleggelse.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse