Besøkstall

183 398 denne måneden

16 950 002 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Palle Rasmussen

Velkommen til PPP, denne spalten som….jaja nok snikksnakk!
Palle.jpg
I dag: Palle Rasmussen, jazzentusiast og vaskebrett-spiller! Palles plateprat kan vi si.

1. Ka e favorittplata di "of all times Palle?
Jeg har mange favorittplater: Louis Russell, King Oliver, Louis Armstrong, Hot5 og7, Jelly Roll Morton, Fletcher Henderson.
 
2. Utgivelsesår?
Jeg kjøpte plater med disse i 1966.

3. E det en spesiell låt som peke sæ ut?
Jersey lightning med Louis Russell, West end blues med Louis Armstrong 1928 verson.

4. Ellers da, ka høre du på for tia?
Britisk jazz fra 50 tallet

Louis.jpg5. Ka e den desidert verste låta du veit om?
Det må kanskje være Finn Kalviks -finne mæ sjæl, men der er det hard konkurranse.

6. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):
Ellers hører jeg kun på hot jazz og blues.

Mvh
Palle

Takk Palle!

PPP
 

 

 

Publisert 10.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

heia Palle! 25.09.2010 14:44
For de som ikke veit det var Palle en meget sentral og overmåte ivrig musikk-entusiast, en av de tidligstre bluesfanatikerne i hele Orkdalsregionen, som forsvant fra det alminnelige koret av rock- og heavy-fans og ut i jazzens irrganger. Han gjorde noe så uvanlig som å reise til London på 60-tallet for å kjøpe nisjeplater innen jazzen som aldri har vært å få i Norge og gå på jazzklubb! Da hadde han knappast fått dun på haka. Dessverre ble Palle rammet av alvorlig sykdom for et par år siden, så tiden med musikkspell på vaskebrett og alskens andre instrumenter sammen med gode jazzvenner er muligens over, men det kan sies, Palle stod nesten for en egen retning, la oss kalle det PUNKJAZZ, han var aldri noen utøver hvis opptredener var preget av noter og tradisjonens tvangstrøye. Livlige aftener på Pepita på 90-tallet med Palle og kompiser som underholdning med både jazz, pubrock og mye annet som folk ikke hører til hverdags, går ikke så lett i glemmeboka! Til avslutning sier jeg bare at Palle, sammen med Johan Svendsen, har vært et par av dalens ubesugne musikkhelter og preget mange av oss som vokste opp på midten av 60-tallet. De stod begge som de reineste Zareptas krukke når det gjaldt kunnskap og slett ikke bare om jazz, som stod deres hjerte nært, de var begge et oppkomme av ideer, viten og entusiasme. Håper du får sjansen til å komme innom Orkangerdagene 2011, 2012, 2013..... Palle, og gjerne med musikkspell! Erik

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse