Besøkstall

28 989 denne måneden

12 290 043 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-gutt til topps i Orkla-konsernet

wiggen_1.jpgDa har en mann fra Orkanger gått helt til topps i det mektige Orkla-konsernet: Bjørn M. Wiggen (50) ble i dag utnevnt til konsernsjef. Wiggen inntar dermed en av de viktigste posisjonene i norsk nærings- og samfunnsliv. Den nye konsernsjefen regner seg som Orkanger-partiot og er jevnlig på besøk.

Bjørn M. etterfølger blant andre Jens P. (Heyerdahl). Han vokste riktignok opp på Lillesand like innenfor Thamshamn, i et hus som nå er revet, og gikk på grunnskolen i Viggja og Børsa. Sånn sett er hedersbetegnelsen "Orkanger-mann" muligens litt upresis.

Men fotballen, kompiser og Orkdal vidaregåande skole trakk Bjørn M. Wiggen til Orkanger ganske tidlig.

Kombinasjonen av klisterhjerne, en viss selvdisiplin og levende samfunnsinteresse førte til usedvanlig gode karakterer på Follo. Wiggen tok deretter utdanning som siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Han gjennomførte noen illeluktende sommerjobber på "sildoljen" i tidlige ungdomsår før Orkla-konsernet sørget for å rekruttere den vordende økonomen via jobb ved smelteverket på Thamshavn.

Siden har Bjørn M. Wiggen med unntak av kortere perioder vært tilknyttet Orkla-konsernet - etter hvert i stadig mer ledende stillinger. Samtidig har Wiggen engasjert seg i lokalt plassert næringsliv via styreverv blant annet i Salvesen & Thams.

Bjørn M. har jobbet både med medier, bryggerier (øl) og metaller. Han vurderte å trappe litt ned etter en mindre helsemessig episode for noen få år siden. Da var han leder for medieselskapet Mecom Europe.

I dag er Wiggen altså utnevnt til konsernsjef for Orkla. Der er Stein Erik Hagen styreleder og mest innflytelsesrike eier.

Bjørn M. Wiggen er tilhenger av fotballklubben Queens Park Rangers, som leder championship.

 

Publisert 08.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki Leeds 10.09.2010 01:17
Gratulerer med ny jobb Bjørn. Husker mitt første møte med deg en lørdag ettermiddag på høsten i Idrettsparken. Den tiden Ata, Mossa, Puskas og Otis herjet. Jeg hadde med radio for å høre resultatene fra England. Du kom bort og lurte på hvordan det gikk med QPR. Vi fant fort tonen, spesielt etter at du ramset opp samtlige lagoppstillinger til alle lag i England fra 1. til og med 4. divisjon. Enormt. Lykke til i jobben.

Vegard Helbæk 08.09.2010 19:46
Vil bare presisere at QPR leder champion'shipen midlertidig. Leeds kommer knallhardt bakfra UTEN investorer!

Don Givens 09.09.2010 21:28
Kæm e Leeds???

Stan Bowles 08.09.2010 21:37
Helbæk! Jeg vil advare på det sterkeste mot å spøke med QPR. Dette er en klubb som nesten har vunnet ligaen (1975/76), som har rike eiere fra India og nå også en supporter som styrer Orkla. Ikke fotballklubben men konsernet.

Tanken er besnærende! 08.09.2010 14:40
Orkanger-patriot og foppal-patriot (nåja QPR.....) Hva med en norsk versjon av PSV, der Orklakonsernet får sitt eget fotballag, med profesjonell ledelse, ledere og ressurser og bygger opp eget fotballakademi med rot i Idrettsparken? Og bygger en skikkelig Orkla Stadion med alle fasiliteter hvor man selger endel utvalgte Orkla-produkter også ned i idrettsparken?? Her setter bare fantasien grenser, det gjelder å smi mens jernet er varmt!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse