Besøkstall

66 716 denne måneden

17 050 861 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Foreldre bekymret: Brannstasjonen tilholdssted for barn

brannst1.jpg

Den gamle brannstasjonen på Orkanger har nå ha bliltt tilholdssted for barn, ifølge henvendelser til Orkanger Vel. Et vindu i første etasje står på vidt gap. Det hjelper lite at ei sperring er satt opp utenfor. Orkdal kommune har så langt ikke funnet grunnlag for å kreve at eieren sikrer bygget bedre eller utbedrer det.

Brannstasjonen er et av skammens hus på Orkanger. Murpussen flasser og knuste glassruter griner mot folk midt i sentrum.

Investoren Martin Tangen Gudmundsen kjøpte eiendommen for flere år siden. Han laget en plan om leilighetsbygg - og siden har forfallet bare fortsatt.

Orkanger Vel har tatt opp skjebnen både til Middelskolen, Orkanger stasjon og brannstasjonen med Orkdal kommune flere ganger.

Kommunen grep inn overfor eierne av Middelskolen, som startet utbedringer. Men huset er ikke beboelig.

Ingen kan pålegges å utbedre eiendommen sin bare fordi den ser stygg ut. Orkdal kommune har så langt ment at Orkanger brannstasjon ikke er til fare for noen.

Nå hevder foreldre at barn tar seg inn og leker i et hus som kan utgjøre en risiko. Uansett er eiendommen et trist syn.

Martin Tangen Gudmundsen eier også Blåsmo-bygget (Toyota). Dette er en stor eiendom nær brannstasjonen. Orkdal kommune vedtok i sommer å omregulere hele eiendommen til boligformål. Det betyr normalt en stor økonomisk gevinst - i tilfelle eieren bygger ut eller selger.

brannst2.jpg

 

Publisert 07.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Gerd Nordli 08.09.2010 01:51
Hvis ikke denne eiendomsinvestoren tar ansvar og utbedrer den gamle brannstasjonen,bør kommunen gripe inn og gi bøter som svir.Har hatt foreldre som nabo til dette forargelsens hus i mange år.Lurer derfor på hvem i Orkdal kommune som er ansvarlig i tilfelle noe skulle skje med med barn f.eks.som leker der inne.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse