Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Grønøra-striden: Ja til Dekk1 - på Bårdshaug Vest!

DSC_0007_2.JPG

Firmaet Dekk1 fikk ikke åpne utsalg på Grønøra industriområde. Men avslaget blir neppe noe problem for Dekk1, slik FrP angivelig fryktet: Nå flytter dekkbutikken trolig inn i lokaler i "bilbyen" på Bårdshaug Vest. Det er midt i smørøyet for denne typen virksomhet.
Rådmannen anbefaler at dekkutsalg blir tillatt i bygget der Orkla Isolerglass holder til (bildet).

For å gjøre en lang historie litt kortere:

* I juni vedtok kommunestyret Orkdal 2040-planen at salg rettet mot publikum er forbudt på Grønøra. Formålet var å hindre videre handelsspredning til industriområdet.

* Eierne av Grønøra1-bygget søkte likevel om lov til å leie ut til dekkverksted og -butikk. Rådmannen mente avslag var en selvfølge pga den nye og krystallklare planen.

* Men, som så ofte før: FrP og Orkdalslista synes ikke det er så nøye med en feilplassert butikk fra eller til. (De andre partiene stemte nei).

* Orkanger Vel har forsøkt å forsvare prinsippet om å respektere den nye planen. FrPs Joar Syrstadeng utfordret Orkanger Vel: Hadde vi da noe konstruktivt forslag til hvor Dekk1 nå skal få etablere seg?

* Velforeninga driver riktignok ikke utleie av lokaler. Men både i den formelle høringsuttalelsen til Orkdal 2040 og uformelt her på sida har vi pekt på Bårdshaug Vest som naturlig for denne type virksomhet.

* Og så enkelt var det: Freidar Olsen ønsker å leie ut lokaler til Dekk1 midt blant bilbutikkene. Rådmannen mener dette bør være greit. Politikerne får saken til behandling allerede neste onsdag.

Hvorfor det skal behandles politisk? Fordi bygget på Bårdshaug Vest formelt sett er et industrilokale. Men her gjelder en gammel reguleringsplan som er så uthulet at det vil være prinsipprytteri å si nei til dekkbutikk.

Poenget er at samme utglidning ikke skal skje på Grønøra.

Hans K.

 

Publisert 03.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Snakka med sønn til Freidar i dag! 04.09.2010 19:08
Og denne plasseringen er MER enn ideell! For i de lokalene som nå skal leies ut, og som ikke er lokalene til vindusfabrikken, den fortsetter, var opprinnelig leietaker det som nå heter Vianor! Det vil altså si at om administrasjon og politikere har innsigelser her, så slår de seg selv på munnen, for dette blir nesten som å sette tingene tilbake på opprinnelig plass!

God ide! 03.09.2010 20:36
Freidar Olsen har alltid hatt et godt hode. Men betyr det at glassvirksomheten er lagt ned? Eller er det noen andre som har flyttet ut? Ellers er bildet formelt sett av feil bygg tror jeg, det derre er jo Autopark - det er mange som er godt kjent i andre-etasjen der.... ErikP

Hans K 03.09.2010 21:07
I dette tilfellet har ErikP HELT rett. Bildet var av feil hus. Men nå er det riktig.

Godt jobba! 04.09.2010 01:18
Så går det an å komm ned på fotan allikevel, etter mye skrik og skrål. Det er vondt å prøve å rette opp etter 40 års vanstyre, det er så mye å ta i, så mange gamle synder og en vet jo ikke hvor det er rett å begynne. Men jo - DETTE er et bedre forslag! Så får vi heller stå sammen å forsvare spitordene som kommer over at vi går inn for DENNE utglidingen! God helg til alle sammen, neste uke er det på'n igjen, det dukker nok opp en sak å bitast om da og! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse