Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vurdering av Orkla FK i 2006: Les dokumentet her

Buvik2.jpg

Tirsdag kveld hadde OIF og OIL et innledende møte for å avklare videre samarbeid om Orkla FK. Det kom som ventet ikke noe avgjørende ut av det første møtet.
I 2006 laget samarbeidsklubbene et omfattende notat fordi herrefotballen i OFK mislyktes. Dokumentet fra 2006 er interessant lesing. Du kan studere det her.

Årssken til arbeidet i 2006 var bekymring for utviklingen i Orkla FK. Det sviktet sportslig i forhold til målet om 1.divisjonsspill. Dessuten var Orkla FK-styret urolig på grunn av manglende interesse i lokalbefolkningen.

I dag er det moderklubbene OIF og OIL som møtes på eget (OIFs) initiativ uten at OFK er med.

I 2006 var det OFK som ba moderklubbene om hjelp. En idedugnad resulterte den gang i en omfattende rapport fra ei arbeidsgruppe.

Rapporten inneholdt, som du kan se, både en beskrivelse av nå-situasjonen (2006) og forslag til en rekke tiltak for å vitalisere OFK.

Ingen av tiltakene er gjennomført fire år senere. Dette påpeker også OIFs fotballstyre i innstillinga de sendte OIFs hovedstyre i sommer. OIFs fotballstyre foreslår som kjent å gjeninnføre senior- og juniorfotball i OIF i 2011 eller seinest i 2012.

Ved krisemøtet i 2006 hadde OFK følgende herrelag, ifølge rapporten:
Ett seniorlag i 3.divisjon.
Ett seniorlag i 4.divisjon.
Ett seniorlag i 5.divisjon.
Ett juniorlag i 1.divisjon.
Ett juniorlag i 3.divisjon.

Nå har OFK to senior- og ett juniorlag. Neste år vil OFKs beste lag spille i 4.divisjon. Målet ved etableringen var 1.divisjon. Dette målet er fortsatt å finne på OFKs hjemmeside.

I tillegg er det et mål at OFK skal ha et tilbud "til alle junior- og seniorspillere som naturlig sokner til moderklubbene OIF og OIL".

Realiteten er at ca. 30 spillere med OIF-bakgrunn i dag spiller fotball i Glimt - altså utenfor Orkanger og Idrettsparken.

Glimt kan berge plassen i 4.divisjon selv om seriesystemet spisses fra neste sesong. Skulle det skje, kan satsingslaget OFK og hobbylaget Glimt møtes neste år.

 

Publisert 24.08.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Orkla 24.08.2010 23:33
Håper moderklubbene så snart som mulig greier å bestemme seg på en konkret og seriøs måte, hva som blir veien videre for Orkla. Det må påkreves med respekt for lederne, trenerne og spillerne i klubben.

trener 24.08.2010 23:28
Skjønner og forstår innstillinga til OIF fotball bedre og bedre etter å ha lest innstillinga og dette dokumentet. Absolutt ingen av vedtakene i dokumentet er gjennomført. I tillegg blir bl.a.ekspertråd om videre drift av Orkla, ikke hensyntatt. Det nye fotballstyret har forstått den store sammenhengen om hva som på sikt er mest realistisk for samarbeidsprosjektet Orkla FK.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse