Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkla slo Charlottenlund 6-2: Men kan bli lagt ned

DSC_0007_1.JPG

Bombe i Idrettsparken fredag kveld: Nedrykksklare Orkla FK slo Charlottenlund hele 6-2. Gjestene er nummer to på tabellen og slåss om opprykk.
Samtidig vurderer moderklubbene om de skal fortsette Orkla-samarbeidet. Fotballstyret i OIF ønsker å avslutte. OIF ber nå om et klart standpunkt fra Orkdal IL. OIF og OIL møtes tirsdag for å drøfte Orkla.

Kampen først: Dette var Orkla FKs tredje seier (12 tap) i serien. De andre tre-poengerne har kommet mot bunnlag. Med tilsvarende spill fra våren av ville OFK ha kjempet på øvre halvdel av tabellen.

Det sto 2-1 ved pause. Målene kom ved Perry Jensen (3), Torodd Asphjell (2) og Gøran Aakerholm.

Selv om ett enkelt resultat er uten betydning for klubbens videre liv, sendte laget en frisk hilsen til dem som tirsdag skal diskutere klubben.

Hovedstyret i OIF hadde Orkla FK på saklista onsdag. OIF ønsker nå klart svar på hva den andre moderklubben, OIL, ønsker å gjøre med OFK:

1. Legge all fotball inn i klubben, og dermed legge ned egen aldersbestemt fotball.
2. Trekke seg ut.
3. Fortsette som i dag med en mellomløsning der bare junior- og seniorfotball ligger i Orkla FK.

Det er også behov for å avklare om klubben skal ha to hjemmebaner som i dag eller høre til ett sted - på hovedarenaen i Idrettsparken - for å bygge identitet og felles klubbkultur.

Fotballstyret i OIF har avgitt en uttalelse om OFK på oppdrag fra
hovedstyret i OIF. Fotballstyret konkluderer slik:

* Dagens mellomløsning har vært en fiasko sportslig, sosialt, publikumsmessig, med hensyn til rekruttering og økonomisk. Samarbeidet mellom moderklubbene fungerer dårlig. Dagens modell kan ikke fortsette.

* Derfor er det to alternativer: OIF må enten trekke seg ut, eller all fotball både i OIF og OIL legges inn i OFK. I så fall mener OIFs fotballstyre at aktiviteten i OFK må samles i Idrettsparken.

* OIFs fotballstyre anbefaler at OIF trekker seg ut. Det begrunnes med tolv års stadig tilbakegang og OILs holdning så langt. OIL har satset på å bygge ut egne anlegg og sagt nei til å overføre aldersbestemt fotball til OFK.

Orkanger IF ber nå om et klart svar fra Orkdal IL. Deretter vil OIF ta stilling til fortsatt satsing på OFK - eller om man skal sette sluttstrek.

Om OIF trekker seg ut betyr det ikke at OIF legger ned Orkla FK. Orkla kan drives videre som selvstendig klubb eller i regi av Orkdal IL.

Holdningen i OIF er at klubben ikke ønsker nye utvalg som skal arbeide på ubestemt tid med å utrede samarbeidsformer og konflikter rundt kunstgressbanen. OIF vil ha en avklaring.

Blant annet i 2006 ble det laget en omfattende rapport som påpekte svakheter ved OFK og forslag til å snu trenden. OFK har ikke fulgt opp de konkrete anbefalingene.

Senere er det satt ned et samarbeidsutvalg som bare har produsert ord.

OIFs fotballstyre er redd dagens modell med tre klubber og to hjemmebaner er en trussel mot utvikling av Idrettsparken.

 

Publisert 20.08.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

vinner 21.08.2010 16:50
Hva vil Oil vinne hvis de tar over Orkla og driver klubben fra Fannrem? Ingenting. Da blir alt som det var før i tiden. Oil med egen fotballavdeling og seniorlag, Orkanger med det samme. Mr Hansen sa det klart og tydelig. Befolknigstettheten er på Orkanger og Idrettsparken er et av de største fotballanleggene i hele Trøndelag. Det trenger vi egentlig ikke å høre fra noen, for det vet alle lokale fotballfolk fra før av. Om Oif kanskje må starte ibunnen av seriesystemet spiller heller ingen rolle. Da kommer Oif til å rykke fort oppover i divisjonene parallelt som de bygger opp identitet,anlegg og forsterker bredden og aldersbestemt fotball. Da kan vi etter hvert snakke om hvem som vinner.

terje 21.08.2010 12:36
Tror ikke Oil vinner hvis de eventuelt tar over Orkla. Å ta over hele Orkla med kun en fotballbane, Orkdalsbanken stadion, blir en umulighet. At de er bedre pokerspillere har du helt rett i. Derfor er det på tide at Oif begynner å jobbe på samme måte som Oil, altså kun for seg selv. OG DET ER AKKURAT DET GANGÅS OG DET NYE FOTBALLSTYRET HAR SKJØNT. Skal fotballavdelingen i Oif få alt på stell. Dvs. få til bedre økonomi, ikke minst få til nye fotballgarderober og tribuner, få med flere barn og foreldre, bygge skikkelig identitet så kan det gjøres kun av OIF selv. Uten innblanding fra andre lag og organisasjoner som har andre interesser andre steder.

på veg mot stupet 20.08.2010 23:40
Interessen for Orkla herrer er jaggu meg ikke stor. Her arrangeres Eggen trenerskole, og fredagsforumet er lagt til omtrent samme tid som Orklas hjemmekamp. Hadde det vært vilje og interesse rundt klubben, kunne kampdag og tidspunkt blitt flyttet for mange måneder siden.

fotball er lidenskap 20.08.2010 23:21
Bra jobba av Orkla !!!!! Men det er kun krampetrekninger.Fotball er lidenskap - ikke påtvunget aktivitet. Nå gjelder det å få til en avklaring på møtet over helga mellom OIL og OIF. Moderklubbene bør ta en snarlig avgjørelse for klubbens fremtid slik at spillere, trenere og ledere best mulig kan forberede seg til neste sesong. Uansett utfall, så ruller fotballen videre - og det beste for fotballen i dalen er at Orkla avsluttes slik at klubber med tilhørighet og identitet kan bygges igjen.

Da vinner OIL! 20.08.2010 23:06
Om OIF trekker seg ut og overlater til OIL å drive Orkla FK i regi av OIL, står det nok OIL fritt senere å foreta et navneskifte tilbake til OIL. Det betyr at OIL berger en serieplass på et noenlunde høyt nivå, mens OIF må starte fra bunnen. Det er faen meg urettferdig, fordi det er OIL som bærer hovedansvaret for den nåværende ståa og alt rotet. Men OIL skal ha det, de har vært bedre pokerspillere enn alle til sammen i OIF og på Orkanger. RIP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse