Besøkstall

103 803 denne måneden

15 638 130 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Lovpriser Idrettsparken og Gammelosen

Sirkustomta_031_2.jpgKonsulentene i Asplan Viak planlegger idrettsanlegg over hele landet. Men de har knapt sett maken til mulighetene i Idrettsparken og Gammelosen. Dette sier ingeniør Bjørn Aas til det kommunale visjonsutvalget: -  Tenk stort. Et sjønært idrettsanlegg med et mylder av vannaktiviteter kan bli Orkangers nye identitet.

Visjonsutvalget har hyret inn Asplan Viak for å lage en framtidsvisjon for parken og osen (se egen sak om konkrete forslag). I et møte på rådhuset skrøt ingeniør Bjørn Aas, landskapsarkitekt Leonard Brunke og sivilingeniør Joakim Dørum uhemmet av området.

Asplan Viak skulle i utgangspunktet konsentrere seg mest om å lage forslag til en disposisjonsplan for nye anlegg i Idrettsparken. Ekspertene falt imidlertid pladask også for Gammelosen og nærheten til sjøen.

Bjørn Aas:

Sirkustomta_038_1.jpg- Dere har et idrettsanlegg som ligger nær både boliger og handel, og samtidig nær vatnet.  Det er en kvalitet vi sjelden ser. Dere må tore å la dette bli et slags sentrum i Orkanger-området. Dere må utnytte fordelene ved nærheten til næringslivet og nærheten til vatnet. Dere må gjøre mer ut av vatnet. Idrettsparken ligger jo allerede som et nav på Orkanger. Og jeg ville ha gjort maksimalt ut av løypa rundt Gammelosen.

Leonard Brunke:

- Hvilket bilde har vi av Orkanger? Jo, vi fant ikke sentrum da vi kom på besøk, og vi hadde vansker med å finne rådhuset i dag. I helga padlet jeg inn fjorden og så først og fremst røyken fra Thamshavn. Kanskje kan Idrettsparken skape et annet bilde? Kanskje kan den være med og utvikle et sentrum? Jeg ønsker en siktlinje der vi ser Idrettsparken fra sentrum.

- En by handler om steder å møtes. Kanskje kan Orkanger lykkes der Trondheim har feilet - nemlig ved å la byen møte vatnet.

Bjørn Aas mener man ideelt sett bør fjerne hele Havneveien og knytte Gammelosen sammen med Terna.

Joakim Dørum:

Sirkustomta_028_1.jpg- Idrettsparken ligger allerede i en fordypning i forhold til naboene. Det er jo genialt.

Asplan Viak arbeider med en rekke idrettsanlegg over hele landet. det største i dag er Bærum Idrettspark til 1,2 milliarder kroner. Parken i Bærum vil få en næringsdel på 10 000 kvadratmeter, dvs en firedel av det totale arealet.

Aplan Viak kommer med flere råd, deriblant disse:

- Let etter fleksible løsninger og morgendagens løsninger. Om noen år kan nye idretter være etablert.

- Sørg for en tidlig seier i prosjektet. Det betyr å gjennomføre ett tiltak så fort som mulig. Det enkleste er trolig å starte med aktiviteter på vatnet i Gammelosen, som for eksempel ro- og padlebane.

Først på prioriteringslista til Visjonsutvalget står imidlertid klatrehall, garderobebygg (eventuelt i kombinasjon med tribuner), bane 3 i Orklahallen og friidrettsanlegg med tartandekke.

 

Publisert 31.08.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse