Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bårdshaug forvandles: Orkla Betongstasjon er borte

betong3.jpg

Plutselig er Orkla Betongstasjon borte fra Bårdshaug Vest. De ruvende bygningene ligger i ruiner og etterlater seg et åpent landskap. Bedriften har flyttet til Grønøra. Dermed er det farvel for godt til et velkjent men ikke akkurat forskjønnende innslag i bybildet. Også Gjølme sementvare har flyttet.

Og slik så det altså ut fram til saneringa var et faktum. Bildet er tatt fra omtrent samme sted som det over:

B__rdshaug_015_2.jpg

Nå blir det handel og boliger i stedet for tyngre produksjon på dette området. Coop Orkla Møres nye byggvarehus (bildet under) åpner snart vegg i vegg med Byggern.

betong1.jpg

Hva ellers som kommer - og når - er imidlertid usikkert. Orkdal kommunestyre krever at det bygges gang- og sykkelbru ved Bårdshaugbrua og ei gangbru fra området ved rådhuset før nye bedrifter får starte opp på Bårdshaug Vest.

Dessuten skal halve Rømme Øvre bygges ut med boliger før det kan settes opp bolighus ved den nåværende glattkjøringsbanen. Flertallet i kommunestyret vedtok å omregulere banen til boligformål i sommer.

Det knytter seg også spenning til hva slags handelsvirksomhet som  blir tillatt. Detaljhandel skal ikke være lov, men bransjeblanding (tunge og lette varer under samme tak) kan undergrave forbudet.

Til slutt et minne fra Orkla Betongstasjons tid på Bårdshaug Vest:

betong6.jpg

 

Publisert 15.08.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse