Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Forunderlig fotball: 34 Orkanger-spillere på Glimt

glimt_1.bmp

Laget heter Glimt og spiller hjemmekamper på Gjølme. Men spillerne komme fra OIF og Orkla. Neste år kan det utrolig nok bli lokaloppgjør mellom den regionale satsingsklubben Orkla FK og hobbylaget Glimt i 4.divisjon. Det krever riktignok at Glimt spiller en knall høstsesong for å berge plassen.
Onsdag skal for øvrig hovedstyret i OIF igjen drøfte problemene rundt Orkla FK.

En uoffisiell oversikt viser at 44 spillere har spilt obligatoriske kamper for Glimt 1 (4.divisjon) og Glimt 2 (5.divisjon) i år.

34 av disse spillerne har OIF som moderklubb. Bare en eller to av de 44 har verken vært innom OIF eller Orkla.

Etableringa av Orkla FK innebar at OIF og Orkdal IL la ned egen junior- og seniorfotball. Men i stedet for at Orkla-fotballen vokste seg stor og sterk, har samarbeidet mellom OIF og OIL ført til en voldsom oppblomstring i vesle Glimt.

Spillere som trapper ned eller ikke ønsker å trene knallhardt ender i stadig større grad hos "Glimtan". I fjor måtte Orkla redusere antall seniorlag fra tre til to.

Det Glimt måtte mangle i kvalitet, tar klubben igjen på bredde og miljø. I løpet av få år har det oppstått en sterk kultur rundt gladfotballen i Glimt. Samtidig har også nivået økt. Mandag vant Glimt 6-2 mot Meldal, som ligger nær toppen av 4.divisjonstabellen.

Seriesystemet spisses neste år. Derfor vil bare de tre øverste i 4.divisjon overleve. Glimt har muligheten til å bli nummer tre, selv om det kan holde hardt.

Men skulle det skje oppstår en oppsiktsvekkende situasjon: Orkla og Glimts førstelag møtes på samme nivå neste år.

Pr i dag er det eneste som er sikkert at Orkla FK rykker ned til 4.divisjon. Glimt møter tabelltopp KIL-Hemne2 mandag, og går mest trolig på et tap. (Her er resultater og tabell før Hemne-besøket.)

Samtidig er hele Orkla FKs eksistens uviss. Onsdag skal OIFs hovedstyre nok en gang diskutere alle flokene rundt samarbeidsklubben. OIF ønsker et møte med den andre moderklubben; OIL.

Særlig to ting må avklares:
1. OIF og OIL må bli enige om en framtidig modell. Skal man fortsette som nå med junior og senior i Orkla FK? Eller skal OIF og OIL overføre ungdomsfotballen til OFK - og dermed langt på vei legge ned egen fotball?

2. Konflikten mellom OIF og datterklubben Orkla FK om kunstgressbanen må løses om OIF skal bli med videre i Orkla-samarbeidet. OIF har sagt opp avtalen om banen.

Disse spørsmålene skulle etter planen vært avgjort for lenge siden, men endelige vedtak er stadig skjøvet ut i tid. OIL har nå fotballeder på plass. Dermed vil forhandlingene ta til igjen. Denne høsten kan avgjøre om moderklubbene satser på Orkla FK, eller om de gir opp.

På bildet under er Glimt på besøk på Fannremsmoen. Du kan også følge Glimt på Facebook, der det blant annet finnes både detaljerte og humoristiske kampreferater.

glimt_2_1.jpg

 

Publisert 14.08.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Ivar Gumdal 14.08.2010 23:04
Tragisk e d ! Ikke d som skjer med Glimt,men d som skjer med fotballen i Orkla,no har æ mesta trua og syns vi ska begynn på nytt igjen !!!Heia OIF-Orkdal ,d har verre artig,no snakke æ om seniorfotball !!!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse