Besøkstall

99 437 denne måneden

15 739 618 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Terna bygger fyrhus ytterst på moloen

molo2_1.jpg

Orkanger får snart en lun møteplass med utsikt mot fjorden. Ytterst på moloen bygger nå Båtklubben Terna et lite hus formet som et fyr. På bildet ser du Hans Oluf Ebbesen, Kåre Elshaug og Jan Spjøtvold som støpte fundament fredag. Orkanger Vel har vedtatt å dekke halvparten av kostnadene - inntil 15 000 kroner.

I stedet for fyrlykt får huset bord og benker innvendig.

Terna bygger rasteplassen fordi moloen har blitt et veldig populært turmål. Dessuten mangler Orkanger gode utsiktsplasser mot sjøen. Her blir det mulig å ta en pause for å studere sjø, vind, fugleliv og fiskere på fjorden.

Werner Graff i båtklubben laget en modell av fyrhuset i fjor. Selve bygginga blir utført ved Meldal videregående skole. Fyrhuset er på plass i løpet av ganske kort tid. Dermed åpnes Orkanger litt mer opp mot vatnet.

Styret i Orkanger Vel vedtok i oktober å støtte tiltaket økonomisk. Det skyldes at moloen har  blitt en naturlig del av turveinettet i området. Og det er flott med et lite krypinn ytterst på utsiktspunktet.

Under ser du et bilde av modellen.

terna2_2.jpg

 

Publisert 14.08.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kjell Ivar Gumdal 14.08.2010 23:09
Nok ett bevis på att dugnadsånden lever på Orkanger!Stå på Terna-gjengen!!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse