Besøkstall

136 480 denne måneden

15 112 532 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Arne Fagerholt kan bli kulturleder i Orkdal

23096_718867585_3693_n.jpgDanseren, koreografen og teatersjefen Arne Fagerholt (46) er blant søkerne til stillingen som kulturleder i Orkdal kommune. Fagerholt vokste opp på Orkanger og er en markant skikkelse i norsk kulturliv. Han konkurrerer med lokale søkere som Kari Garberg og Anita Sletvold. Arne Fagerholt er blant mye annet vinner av Orkdal kommunes kulturpris.

Arne Fagerholt flyttet ut tidlig og tok utdanning ved Statens Balletthøgskole. Han ble solist ved Nasjonalballetten i 1985 og var tilknyttet dansekompaniet Carte Blanche fra 1987.

Fagerholt debuterte som koreograf for Nye Carte Blanche i 1991. Året etter fikk han også sin debut som skuespiller - ved Den Nationale Scene i Bergen. Der hadde han flere roller.

Han har hatt det koreografiske ansvaret for blant annet Spelet om Heilag Olav på Stiklestad og Jesus Christ Superstar ved Trøndelag Teater.

Arne Fagerholt har senere arbeidet som pedagog og som teatersjef ved Carte Blanche i Bergen. Han har fått flere priser, deriblant to lokale: ST-prisen og Orkdal kommunes kulturpris. Det skjer neppe ofte at vinnern av en kommunal kulturpris søker stillingen som kommunal kulturleder.

Kommunens postliste viser at i hvert fall 15 personer er interessert i jobben. Blant disse er orkdalingene Kari Garberg, Anita Sletvold, Oddbjørn Almli og Ivar Morken.

Arne Fagerhol er nå bosatt i Oslo, men oppgir Orkanger som hjemsted på Facebook.


 

Publisert 14.07.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Arne fagerholt er perfekt! 15.07.2010 11:16
Dersom Arne Fagerholt får jobben, så betyr det i seg selv en kolossal kulturpolitisk satsing. Og det må hilses velkommen. Forholdene ligger til rette på mange måter, vi har Sundli tilflyttet Orkanger, vi har Celine med familie som satser, vi har flust med andre kulturarbeidere som rykker i taumene. Men OM kommunen tør å ansette Arne, så må de som ansetter han forstå at det må brukes kolossalt mye mer penger på kultur, og ikke minst, man må ha noe annet en en loslitt kinosal med bare nødtørftige garderobeforhold å by på, for Arne er en mann som er vant til ha ressurser og ikke minst bruke dem. Ansetter vi Arne Fagerholt har Trøndelag fått enda en kulturpolitisk motor, det vil bli lagt merket til på nasjonalt plan. Det kan være den viktigste kulturpolitiske satsingen i vår del av landet noensinne. Det er nesten så en må si : Grip sjansen mens dere nå har den, det er ikke sikkert den kommer igjen! Erik Prestmo

Siden habilitets-spørsmål har vært oppe nettopp... 14.07.2010 20:20
..... i forbindelse med en annen sak : hvem er habile til å fatte en beslutning i Orkdal kommune, med en slik lokal liste med søkere? Ikke bare vil det være en fordel å få ny kultursjef utenfra, når man ser på det kulturhuset kommunen påstår de har, det er antakelig best å overlate ansettelsen til noen utenfra også, for her vil det bli minelagt terreng. Med en kultursjef fra 7320 er resultatet av Orkdal 2040 og sp. om kulturhus avgjort på forhånd... Med forbehold om resten av søkerlista peker Arne Fagerholt seg ut som en klar ener, han har erfaring fra det virkelige kulturlivet, han har vært så lenge borte at han er fristilt i forhold til inngrodde prosesser i dalføret, og han har respekt langt utenfor dalføret! Erik Prestmo

Steffen 15.07.2010 11:45
100% enig, for en gangs skyld.

Utfløtter 14.07.2010 17:27
Noe mere kompetent søker til denne stillingen kan man vel ikke få til Orkdal.Han har bred erfaring,men den største fordelen må vel være at han har flytta på seg rundt i Norges land.Det vil alltid være en fordel,foruten at han er opprinnelig orkdaling da,selvfølgelig.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse