Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdalsbanken skateboardpark flyttes - men kommer snart!

tivolitomt.jpg

Uklarhet rundt plassering har forsinket arbeidet med skateboardparken på Orkanger. Anlegget kommer ikke ved tennisbanen, slik Orkanger Vel ønsket. Parken vil i stedet bli bygd inntil tivolitomta - mot Havneveien. Det vil si i nedre høyre bildekant.

Orkanger Vel foreslo bygging mellom veien til Orklahallen og det asfalterte platået med ballvegg. Tanken var å knytte skaterne nært til andre aktiviteter. Samtidig kunne vi utnytte det asfalterte platået og få en nesten gratis rampe ved å legge fast dekke i skråningen.

Først ble prosjektet utsatt fordi det i Orkdal 2040-planen var inntegnet en gangvei over den aktuelle tomta. Verken politikerne eller brukerne i OIF ønsket denne gangveien. Men vi fikk beskjed om at bygging ikke kunne starte før veien var vedtatt fjernet av kommunestyret 23.juni.

Ordføreren lovte å ta opp saken i formannskapet tidligere i et forsøk på å unngå unødige forsinkelser eller nye misforståelser. Det skjedde ikke.

23.juni vedtok kommunestyret å fjerne den inntegnede gangveien. Men på en befaring med administrasjonen i kommunen ble det opplyst at vi likevel ikke kunne bygge på tomta. Blant annet er det aktuelt å flytte veien på grunn av den kommende klatrehallen, og da blir det for trangt.

Kommunen pekte på et areal nær Havneveien. Det er mer utsatt for vær og vind, og mindre integrert i andre aktiviteter. Men den nye plasseringa blir sikkert bra.

Det hører imidlertid med til historien at vi i vår spurte konkret om mulig flytting av veien for å få en avklaring så tidlig som mulig. Da var svaret nei. Veien skulle ikke flyttes. Orkanger Vel satset derfor på tomta ved tennisbanen.

Nå er Mardahl Maskin valgt som entreprenør. Onsdag ga kommunen formelt klarsignal til å bygge. Arbeidet tar til så snart Mardahl rekker det. Men fra helga er det stort sett ferie, og dermed vil ikke anlegget stå ferdig før til høsten.

Før august er over håper vi at alle skateinteresserte som har ventet skal få prøve seg på rampene ved Orkdalsbanken skateboardpark.

Illustrasjonen under viser parken slik den opprinnelig var tenkt plassert:

clip_image002_1.jpg

 

 

Publisert 08.07.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Hans K. 08.07.2010 23:13
Synes ikke klatring er spesielt sært. Klatrehallen kan bli en saftig berikelse for Idrettsparken. Som ansvarlig for disse sidene vil jeg presisere at jeg ikke kjenner til hvem som eventuelt sørget for plasseringa av klatrehallen (jfr Erik Ps innlegg.) Det har så vidt jeg vet aldri vært noen politisk strid om plassering.

Se bildene fra 17.mai-toget! 08.07.2010 23:33
Både Skuterud og Grønningen gikk bak fanentil Klatreklubben med fullt av karabinkroker i beltet. Karabinkroker, et sikkert tegn på en sammensvergelse! (for sikker hets skyld : DET VAR EN VITS!!!) ep

Gnugi 10.07.2010 00:32
Ka har du imot Grønningen, Erik Prestmo? Kan det ha noe med ditt tidligere engasjement i ungdomsklubben?

Tvert i mot! 11.07.2010 00:36
Jeg ser for meg at ungdomsklubben også kan få et fint tilbud og engasjement, med litt velvilje i klatrehallen! Men de må bare flytte seg litt, så de ikke ødelegger for andre. Er det for mye forlangt? ep

Bjørn 08.07.2010 19:32
Synes ikke klatring er mindre sært enn skating...

Greit 08.07.2010 23:20
Each to his own. Men ville DU hatt Skaterbanen rett foran inngangen på Hallen? Klatrehallen kan med fordel flyttes to TO bedre lokasjoner, enten mellom gammelhallen og nåværende nyhallen, i trekanten der det bare er ugress. Eller den kan flyttes mot enden av nåværende nyhall. Der kommer det et framspring, eller rettere sagt den nye Hall 3 blir litt smalere enn nåværende nyhall. Smett klatrehallen inn der, så er det ingen som irriterer seg. Husk også at klatrehallen blir høy som et tårn og kommer til å dominere og skygge for hele inngangspartiet. Dette kommer til å bli et irritasjonsmoment når folk får se hvordan det blir. Dessverre er svært få, politikere og andre, i stand til å lese en teknisk tegning og se det ferdige resultatet for seg, men dette blir stygt, det blir å kaste vekk verdifull plass, nesten hele nåværende parkeringsplassen ryker her, fordi det alltid blir en dau-sone rundt et bygg som stikker ut. Hvordan Grønningen har kommet på noe så **** er et mysterium. Erik Prestmo

Klatrehallen er i veien! 08.07.2010 14:53
Det er merkelig at ikke flere se det: Klatrehallen brøyter seg vei på bekostning av alle andre! Nå er altså skaterparken rammet og sommeren har snart gått..... I neste omgang tar de parkeringsplassen bare for å få en diger klatrehall der. Den er feilplassert! Men slik er de når spesielt interesserte misbruker sin status inne politikken og innefoir kommuneadministrasjonen. Dette er det i hovedsak to personer som har skylda for, Skuterud og Grønningen henholdsvis politiker og kommunalt ansatt. Det er en skam, for klatrehallen kunne man ha ventet med til Hall 3 skal startes opp, og man kunne ha plassert den i innhuket mellom gammel og ny hall, på den måten hadde "praktbygget" blitt bare halvparten så dominerende også. Arne Vangen har laget en perfekt teging på dette. Som det blir, vil dette bli til grenseløs irritasjon, og til bate for klatreklubben. Vi må også ha i tankene at ingenting varer evig, heller ikke oppslutning om en såpass sær intresse som klatring, så om noen år står nok dette tomt og står bare i veien! Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse