Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Våvatnet for dårlig: Snart grunnvatn fra Doroøya i springen

NR4.jpg

Drikkevatnet ditt er for dårlig. Snart får du derfor grunnvatn fra Doroøya ved Gangåsvatnet i springen. Orkdal kommune sliter med rensing av dagens kilde i Våvatnet. Grunnboringer viser at Doroøya kan gi nesten nok vatn til Orkdal. I tillegg bores det etter grunnvatn langs Orkla.

Membranfiltrene som renser vatn fra Våvatnet må stadig skiftes ut. Kvaliteten er for dårlig. Nå har politikerne i Orkdal vedtatt å satse på utbygging av grunnvatn.

Utbygging av grunnvannskilde er kostnadsberegnet til 12 millioner kroner. Arbeidet med boring i år ble forsinket på grunn av den kalde vinteren.

Kilden ved Doroøya kan gi 60 liter vatn i sekundet. Konsulenter fra Asplan anbefales at den bygges ut til 80 liter pr sekund. Behovet kan nå 100 liter i sekundet ved svært høyt forbruk. Doroøya-vatnet har god kvalitet.

Derfor vil Våvatnet fortsatt fungere som vannkilde i tillegg til Doroøya i en periode. Det er blant annet lovende boringer ved Orkla, nedenfor Metlia.

 

Publisert 05.07.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kommunen har en annen vannkilde 05.07.2010 20:05
Det har de hatt klart i tre - fire år, men har nektet å kompensere grunneieren for vannet, dvs de ønsker å få tilgang til en ressurs som de så skal selge dyrt til oss alle, uten å betale for det.... Jeg kjenner vedkommende grunneer og har kjent saken i flere år og det er ingen myhet at overflatevann aldri kan nå en vannkvalitiet som er godkjent, fullt av humus (døde dyrerester) som det alltid er! ErikP

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse