Besøkstall

107 455 denne måneden

15 911 957 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sånn skal HOB-bygget ikke se ut

Sentrum_august08_009_1.jpgOrkanger skysstasjon (HOB-bygget) skal ikke se ut som på bildet, mener rådmannen i Orkdal. Politikerne har slått fast to ganger at den helsvarte fasaden mot nord må kles som på sørsiden (Meny). Men eieren Bårdshaug Eiendom AS prøver på nytt med en søknad om å få beholde den svarte veggflaten. Argumentet er at det kanskje skal bygges et parkeringshus som vil skjule veggen.

Det planlagte parkeringshuset er et samarbeid med Nettbuss Trøndelag. Busselskapet trenger statlige belønningsmidler for offentlig transport for å ha råd til å bygge huset. Slike penger  har selskapet så langt ikke fått, og dermed er det usikkert om bygget noen gang vil komme.

Bårdshaug Eiendom skriver i søknaden at man også har en annen konkret plan om utbygging som vil skjule veggen, uten å røpe hva prosjektet går ut på. I tillegg mener eieren at veggflaten er estetisk bra - altså pen nok (!)

Akkurat det var politikerne dypt uenige i da bygget ble pusset opp. Veggen fikk likevel stå som den gjør i inntil to år i tilfelle videre utbygging ville dekke flaten. To år har gått, og nå prøver Bårdshaug Eiendom for andre gang å få strøket dette kravet.

Politikerne sa nei forrige gang, og rådmannen mener at hovedutvalg for forvaltning må si nei nå også. Det har ikke kommet nye argumenter som endrer på saken. Orkdal kommune vil ha kledning i tre, og ikke en svart kjempevegg mot nord. Saken kommer opp i hovedutvalget 27.august.

 

Publisert 21.08.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse